Jeg skal også have det godt!

Da jeg blev skilt manglede jeg en masse ting til mit hjem. En af dem var en kontorstol. Jeg valgte at købe en i IKEA, som jeg nu har siddet på i 6 år. I alle 6 år har den været lidt hård at sidde på. Hjulene kører ikke særlig godt, mine børn har for længst spildt maling på den og farven er – ja MEGET rød.

Det med farver har sin egen historie. For min eksmand var ret glad for sandfarvet, så der skulle virkelig skrues op for farverne, da jeg flyttede. For eksempel fik jeg orange gardiner, gul spisebordslampe, flaskegrønne spisestuestole og røde skabslåger på tv-møblet.

Men tilbage til kontorstolen.

Jeg har som sagt ikke været særlig begejstret for stolen, men havde egentlig ikke tænkt, at den skulle skiftes ud. Den har fulgt mig gennem 2 flytninger: for 2,5 år siden og for 2 måneder siden uden at blive sorteret fra.

Selvomsorg er vigtigt!

Men så var jeg med min datter i Jysk Sengetøjslager. Der sad jeg pludselig på en kontorstol, som var behagelig at sidde på. Den støttede fint i ryggen, var blød at sidde på, jeg kunne endda nå jorden (ingen selvfølge, når man er 163 cm høj, som jeg er). Lige dér slog det mig: Jeg er da det værd! Det var min eksmands livsfilosofi at spare hvor spares kunne – ikke min!

For mig er det vigtigt at have det rart. Det kan man sagtens have uden at bruge penge, men når man dag efter dag bliver ved med at sidde på den gamle, dårlige stol, bare fordi den nu er der – ja så kan det være tid til at gøre noget godt for sig selv.

Så det gjorde jeg. Og jeg nyder at være nået dertil, hvor jeg gør noget rart for mig selv uden at få dårlig samvittighed over det.

Og skulle det vise sig, at jeg ikke sidder så godt på den, som jeg tror – så går der ikke 6 år, før jeg skifter den ud. Det vil jeg simpelthen ikke byde mig selv – længere!