Jeg ringer lige og siger hej

Det kan være rigtig svært at undvære sine børn. På mærkedage og i højtiderne gnaver savnet ofte endnu mere. Det er her, du kan føle dig som Palle-alene-i-verden. Du kan føle, at ALLE andre hygger med deres intakte familier, mens du sidder her og er ked af det.

Måske plager du dig selv med, at det er så synd for børnene. De stakkels uskyldige børn, der ikke har bedt om at få revet deres barndomshjem midt over. Ikke har bedt om en nomadetilværelse mellem fars og mors hjem.

Der er nok, du kan slå dig selv oveni hovedet med (husk nu lige på, at der er en årsag til, I er blevet skilt – det var næppe et godt klima for børnene. Nogle gange er det næstbedste det bedste!)

Hvem savner mest?

Når du savner børnene juleaften, så husk på, at det slet ikke er sikkert børnene savner dig så meget, som du savner dem. Børn er gode til at være i nuet. Til at koncentrere sig om det, de er i gang med lige nu.

Derfor er det ikke nødvendigvis en god idé at kontakte dem juleaften.

Mange børn har det bedst med kun at forholde sig til den forælder, de er sammen med lige nu. Derfor kan de have det svært med at blive mindet om den anden forælder. Det gælder også juleaften.

Så lad være med at ringe eller sende sms’er juleaften med mindre dit barn har bedt dig om det eller kontakter dig først.

Hvis du frygter, det kan blive for svært for enten dig eller barnet at tale sammen juleaften, så aftal på forhånd, at du ringer første juledag på et bestemt tidspunkt. Så kan I fortælle om jeres aften og om de gaver, I har fået.

Når det er sagt, så lyt til børnene. Er du sammen med dem, og har de brug for at ringe til den anden forælder, så lad dem gøre det. Men lad ikke samtalen være for lang og lad den kun handle om gode ting.