Jeg sagde nej - men ville gerne have sagt ja

Jeg elsker P1.

Det er den kanal, min clockradio vækker mig med hver morgen. På P1 bruges dygtige formidlere og eksperter, der ved, hvad de taler om.

Så jeg bliver glad, når jeg bliver kontaktet af P1. Denne gang skulle programmet handle om parterapi og skilsmisse. Lige noget for mig! Det er jo det, jeg arbejder med hver dag.

Men da jeg læste oplægget til programmet, kunne jeg mærke, at det ikke føltes rigtigt for mig.

Programmet skulle vise, hvorfor parret var havnet i en skilsmisse, og hvordan de ville få en bedre fremtid som ekser.

Ud over at give gode råd og fif til et bedre samarbejde skulle terapeuten være bindeled i diskussioner parret imellem. Så det blev tydeligt hvilke følelser, der var på spil. Parrets fortid var også interessant. Både deres fælles fortid og den, de hver især havde med sig ind i forholdet.

Det lyder jo virkelig spændende! Jeg er sikker på, at der kunne komme spændende radio ud af, at lade parret gå i et forløb med 5-10-20 samtaler.

MEN… Der var ikke afsat samtaler til dette program! Alt skulle optages i løbet af et par timer!

Så selvom det trak i mig, kunne jeg mærke, at det her ikke var rigtigt for mig. Derfor var jeg nødt til at sige nej tak.

Har du svært ved at vælge det, der er bedst for dig?

Sorg og skilsmisse går hånd i hånd

Ring 30 26 55 03 og hør hvordan jeg også kan hjælpe dig. Book 20 min. i kalenderen, så ringer jeg, når det passer dig.

Der findes ingen fast formel

Som parterapeut kan jeg hjælpe med at sætte lys på de ting, der er gået galt. Jeg kan også hjælpe med at forstærke, hvad der er vigtigt for parterne. Vise et par hvad de kan skrue op eller ned for og få noget af det, de savner.

Som parterapeut kan jeg også løsne op for kommunikationen, så parret bliver bedre til både at lytte og udtrykke sig.

Men jeg ved også, at det er en rejse, der tager tid. Måske har parret spøgelser, der skal jages på flugt, før de kan komme tæt på hinanden.

Der findes ingen opskrift på parterapi. Ingen fast rute fra punkt A til B. Ingen liste med 10 trin, der skal tages for at komme i mål.

Og ét er jo, hvad der sker i sessionerne – noget andet er, hvad der sker imellem sessionerne. For det er dér det virkelige arbejde skal foregå. Vi mennesker er vanedyr, og vi kan lide at gøre, som vi plejer. Der er megen tryghed i det velkendte.

Derfor er det ikke nok at blive enige om, hvad man gerne vil og hvordan man kommer derhen. Det er når, man kommer hjem, der for alvor skal arbejdes.

Det. der er værd at gøre, er værd at gøre ordentligt.

Derfor kan jeg ikke være med i et program, der efterligner parterapi på 2 timer. Desværre - for jeg elsker P1.