Jeg tilgiver dig ALDRIG for skilsmissen!

Har du svært ved at tilgive din eks for skilsmissen?

Måske fordi du er blevet forladt? Fordi din partner var utro? Eller fordi du ganske enkelt ikke synes, at din ekspartner gav jer en chance, mens tid var?

Jeg møder ofte klienter, der har svært ved at tilgive. De kan være lidt fastlåste på det med tilgivelsen. De har hørt, at det er nødvendigt at tilgive den anden og tilgive sig selv for det, der er sket for at kunne komme videre.

For mig er det at tilgive et KÆMPEPROJEKT. Når jeg hører ordet tilgivelse, tænker jeg, at der ikke må være en rest tilbage af de svære følelser.

Derfor kan jeg bedre lide ordet ACCEPT. For ordet accept indikerer, at du accepterer at tingene er, som de er. Ikke at de ikke er svære.

Prøv at smage på ordet. Sig det i en sætning:

Jeg accepterer, at han var utro / ikke ville arbejde på vores forhold / har fundet en ny / …

Hvordan føles det?

Naturligvis kunne du ønske dig det anderledes, men når du bliver ved med at fokusere på dét, der kunne være gjort anderledes, så sidder du fast. Dine tanker bliver som en centrifuge, der hvirvler dig rundt på samme sted.

Rundt og rundt og rundt og rundt. Igen og igen.

Og hvem taler du egentlig til? Kan et mirakel få din eks til pludselig at indse ting, som han/hun ikke kunne eller ville indse, mens I var sammen?

Måske kan du ikke tilgive dig selv eller din eks for skilsmissen.

Men måske kan du acceptere den?

Det kan være lettere at acceptere end at tilgive skilsmisse

Stop centrifugen (øvelse)

Du kan blive ved med at have de samme diskussioner med dig selv:

  • Hvad nu hvis…?
  • Hvorfor sagde jeg ikke …?
  • Kan han da ikke se …?

Det gavner dig ikke at køre rundt i skilsmissen på den måde!

Du kan hjælpe dig selv til at stoppe det ved at få det ud af dig. Jeg er selv glad for at skrive ting ned. Måske taler det til dig at skrive breve til din eks, hvor du fortæller om dine tanker og følelser?

Kunsten at holde fokus på DIG. Hvad gør det ved dig, når du tænker på det, der er sket? Hvordan mærker du det? Hvad kunne du ønske dig?

Formålet med øvelsen er at få ro på dig. At få det, der er sket pakket ordentligt sammen i dit livs rygsæk, så du lettere kan bære den med dig, end hvis der ligger noget og ryster rundt i den.

Så hvis du skriver breve, er det altså ikke meningen, de skal sendes til din eks.

En ting ad gangen

Det kan være, der er mange ting på spil i forhold til din eks. Efterhånden som du skriver kan du mærke at flere temaer dukker op.

For at du ikke skal blive revet med i centrifugen, så prøv at bearbejde et tema ad gangen. Skriv om det samme tema mange gange – til du mærke at det giver slip i dig, og at du ikke længere har den samme energi på at skrive om det.

Det skal ende med at blive kedeligt for dig, at skrive om det. Føles udtømt, udskrevet – for når du når dertil, er det ikke længere ødelæggende for dig, men blot del af din fortid.

God arbejdslyst!