Sådan får du en god kommunikation med din eks efter skilsmissen
Efter en skilsmisse kan det være svært at finde den gode balance for, hvor tit du og din eks skal kommunikere.
Og om hvad.
Og ikke mindst hvordan, I skal kommunikere.
Derfor får du her et par idéer til, hvad du kan gøre for at passe på dig selv i den første sårbare tid.
For det at blive skilt er en livskrise, og derfor en følsom periode. Derfor skal du vænne dig til at have mere afstand til din eks, end du har været vant til. Først og fremmest er det sårbart at have mindre kontakt. Dernæst kan en mail, der slår dig følelsesmæssigt i gulvet det ene øjeblik, læses uden besvær det næste øjeblik.
Derfor er det vigtigt, du finder en måde at passe på dig selv. En måde kan være at aftale med din eks, at I kun har kontakt med hinanden omkring børnenes skiftedag.
Samtidig kan det være, du har brug for at aftale at al kommunikation foregår over mail. På den måde har I begge noget konkret at holde jer til. På den måde kan I undgå misforståelser, der ikke er med til at gøre jeres kommunikation mere smidig.

Lav en aftale og overhold den
Måske er du og din eks ikke er enige om, hvor meget eller hvor lidt kontakt, I skal have. Du kan tage en dyb vejrtrækning og helt enkelt fortælle din eks (evt. på skrift) at I ikke er enige, og at du fremover vil læse og svare på mails en gang om ugen/ved skiftedag eller andet, der føles naturligt for dig.
Jo mere præcis og tydelig du er, jo nemmere vil det være for jer begge at finde fodfæste i.
Jeg er klar over, det kan føles ubehageligt at sætte foden i på den måde. Det er dog min erfaring, at det er en genvej til at skabe ro omkring dig og jer. Ro, som I skal bruge til at opbygge jeres hverdag og børnenes nye base.
Tilbage er så, at overholde de rammer, du har sat for dig selv.
Prøv om du kan samle informationer sammen i stedet for at afgive dem drypvist. Du kan have glæde af en lommebog eller et dokument, du skriver i. En anden mulighed er at skrive kladde i dit mailsystem, hvilket giver dig mulighed for lige at trække vejret, inden du trykker på send-knappen. Når du undlader at sende, hver gang, du kommer i tanker om noget, der skal kommunikeres får du mulighed for at tjekke at alt, hvad der står på listen stadig er aktuelt. På samme måde kan du lægge mærke til, om du kan formulere dig kortere og mere præcist.
Og frem for alt (og her kommer guldtippet omkring al kommunikation):
Tal om dig selv!
For hvis du taler om din eks, kan det virke anklagende, og det skal du undgå. Så i stedet for at sige "du skal ikke ...", kan du sige "jeg har brug for ...".
Få 5 (livsvigtige) trin til
godt samarbejde og overskud efter
skilsmissen
nyhedsmails med støtte til at komme helskindet igennem skilsmissen.
Det er svært at finde ud af, hvordan I taler sammen, nu hvor I ikke længere er par.
Derfor får du her et par forslag til, hvad du selv kan gøre for at lette kommunikationen mellem jer.

Det er muligt at komme helskindet igennem en skilsmisse – hvis du får den rette støtte.
Ring 30 26 55 03 og hør hvordan jeg også kan hjælpe dig. Book 20 min. gratis, så ringer jeg, når det passer dig.
Skab ro i indbakken
Måske respekterer din eks ikke, at du ønsker ro i indbakken. Derfor kan det blive nødvendigt at du selv tager hånd om det. Ved at oprette en mappe i dit mailsystem til beskeder fra din eks, har du selv kontrol over, hvornår du forholder dig til mails.
Fordi det kan være svært ikke at falde for fristelsen til lige at kigge, om der er kommet noget. Så hvis du vil have ro, er det vigtigt, du overholder aftalerne med dig selv. En anden mulighed er, at du opretter en ny mailadresse, som det kun er din eks, der skriver til. Fordi det kræver mere af dig at logge på en anden mail end at kigge i en mappe, der ligger i den mailboks, du normalt bruger.
Hvis dine tanker kredser om mailen, kan du lade en anden logge på for dig. Er det ikke nok, kan du få en god veninde til at tjekke mailen for dig. Og at du måske slet ikke har passwordet. På den måde undgår du at læse mails i et øjeblik, hvor du egentlig ikke er klar til det.
Husk at få det hele med
En typisk årsag til irritation og uenighed blandt tidligere ægtefæller er børnenes glemte ting. Fald derfor ikke for fristelsen til lige at sende en sms, hvis du har lovet dig selv kun at skrive en ugentlig mail. Tag i stedet ved lære af det og sørg for at få det hele med, når du afleverer børnenes ting. Væn dig også til at sende en seddel med tingene over, hvad du ønsker retur næste gang. På den måde minimerer du risikoen for dumme diskussioner og unødig kommunikation.
Når følelserne er faldet til ro og den nye hverdag har indfundet sig, er det muligt I kan have mindre stramme rammer for jeres kommunikation. Det er min erfaring, at det giver ro for alle at minimere kommunikationen mest muligt den første tid.