Er min kæreste utro om ti år?

Benjamins kæreste kan have sex uden følelser. Han har selv brug for at have følelserne med for at dyrke sex. Vil denne forskel betyde, at hans kæreste vil være utro eller ende forholdet om ti måske tyve år?

# LÆS BENJAMINS SPØRGSMÅL HER:

Kære Stine,

Jeg skriver til dig, fordi jeg er rådvild og søger viden og information.

For et par dage siden havde min kæreste og jeg en samtale, som efterfølgende fik mig til at tvivle på vores forhold på længere sigt.

Vi snakkede om, hvordan der i mange parforhold efter at have været sammen i 10-20 år, ofte opstår nogle andre seksuelle behov. Nogle par snakker om tingene og finder løsninger, andre begår utroskab for at få tilfredsstillet deres behov, andre undertrykker deres behov.

Jeg kan selvfølgelig ikke spå om fremtiden, men jeg har brug for at passe på mig selv, og jeg er sikker på, at jeg vil blive utroligt såret, ked af det eller vred, hvis min kæreste om 10-20 år fortæller at hun har nogle andre seksuelle behov som skal findes andre steder end i vores forhold.

Min kæreste og jeg er meget forskellige hvad angår vores seksualitet. Jeg har aldrig dyrket sex med en person, som jeg ikke har haft følelser for. Min kæreste har modsat intet problem med at dyrke sex uden følelser.

 

Vil hendes behov afbryde forholdet?

Frygter for forholdets fremtid

Jeg frygter et scenarie, hvor vi om 10-20 år står i en situation, hvor min kæreste har nogle seksuelle behov, hvorimod jeg selv ikke har noget behov.

Hvorfor forudsiger jeg så dette scenarie? Det er netop pga vores forskellighed i forhold til seksualitet. Men er jeg helt galt på den? Ved man noget om, at folk med min kærestes seksualitet, er mere tilbøjelige til at få andre seksuelle behov i et langt parforhold?

I takt med, at sex er forbundet med følelser for mit vedkommende, så kunne jeg ikke forestille mig, at dette behov vil opstå for mig selv. Men jeg frygter som sagt risikoen for at dette behov opstår hos min kæreste.

Jeg forventer selvfølgelig ikke, at du kan give mig et klart svar. Men jeg prøver at foretage en risikovurdering (hvor usexet det end må lyde): Har mennesker, som kan have one-night stands og som kan undlade følelser under sex, med større sandsynlighed andre seksuelle behov i et langt parforhold?

Som du måske kan fornemme, så fylder det her spørgsmål utroligt meget i mit hoved, og jeg håber virkelig at du kan hjælpe.

Relevant information:

- Jeg er 29 år gammel, min kæreste er 25 år. Vi har været sammen i 6 måneder.
- Vi er enige om at et monogamt forhold er vejen frem for os.
- Utroskab er et kæmpe no-go for os begge.

Mvh.
Benjamin

Skriv dit eget spørgsmål til brevkassen:

brevkasse@stinezink.dk

Skilsmisse og sorg hænger sammen

# LÆS MIT SVAR TIL BENJAMIN HER:

Kære Benjamin

Du er i et nyt forhold, I har været sammen seks måneder. I har haft nogle snakke, som får dig til at tvivle på, om I passer sammen seksuelt på den lange bane.

Som jeg ser det er der to veje, der ligger foran dig:

Du kan vælge at afbryde forholdet - så er du sikker på, at opståede behov ikke ødelægger jeres forhold på et senere tidspunkt.

Som den anden vej kan du blive i forholdet og pleje det. Når du plejer forholdet minimerer du risikoen for, at du eller din partner keder sig i forholdet. En kedsomhed, der kan føre til utroskab eller brud.

Vores behov - også de seksuelle - forandrer sig i løbet af livet. Det er uundgåeligt og naturligt. Det kan derfor være svært at spå om, hvad man har brug for om 10, 20 eller 50 år.

Du fortæller, at både du og din kæreste ønsker et monogamt forhold og at utroskab er no-go. Lige der har du nok det tætteste, du kommer på et svar omkring fremtiden.

Det betyder ikke, at du har en garanti for, at jeres forhold vil blomstre og overleve. Et forhold handler som bekendt om meget andet end det seksuelle.

Vil hun være ham utro?

I er forskellige

Jeres tilgange til andre ting er sikkert også forskellige: Hvordan I gør rent, kører jeres individuelle økonomi, plejer venskaber og mange andre ting, der knytter sig til det at være menneske.

I er forskellige på mange punkter.

Jeg hører ikke, at jeres sexliv er dårligt. Som jeg læser dig, går din bekymring på, at I har forskellig tilgang til det at have sex. Mens din kæreste godt kan have sex uden følelser, så er du anderledes: Du har brug for at følelserne også er der.

Der kan være mange årsager til, at man ikke kobler følelser og sex. Måske har man været udsat for oplevelser (alt fra ubehageligheder til overgreb), som har betydet, at man kan dyrke sex uden at have følelser med i det.
I mange tilfælde vil man nu alligevel mærke et eller andet. Eksempelvis at have kontrol eller frygt for afvisning. Det kan også være, man bare nyder uforpligtende sex.

Kan man dyrke sex uden følelser kan man også opleve en følelse af tomhed - fraværet af følelser.

Hvordan det er for din kæreste, ved kun hun.

Summasummarum: Jeres udgangspunkt for at have sex med et andet menneske er forskellig.

Så længe I udviser respekt for hinanden og jeres forhold ved at overholde de aftaler, I har omkring monogami og utroskab, så behøver den forskellighed ikke være årsag til splittelse mellem jer.

Plej forholdet - så minimerer du risikoen for, at din kæreste ønsker sex udenfor forhold på et senere tidspunkt.

Jeg håber, du kan bruge mine tanker.

Kærlig hilsen
Stine

Andre har også læst: