Fravalgt og kørt ned psykisk - eksen sætter stadig dagsordenen

Karinas eksmand har kørt hende psykisk ned. Utroskab og løgne har fyldt. Nu hvor de skal skilles, står hun alene med ansvaret. Alligevel sætter eksmanden stadig dagsordenen. Hvordan kommer hun ovenpå?

# LÆS KARINAS BREV:

Hej Stine

Jeg har modtaget mange af dine mails, særligt omkring parforhold og skilsmisse.

Efter 25 år sammen, 2 børn (på 7 og 11) er jeg blev skilt. Jeg er 42 år. Min ex Kasper og jeg har været sammen, siden vi var 17.

For 5 år siden havde han en affære med moderen til datterens veninde.

De valgte hinanden og Kasper flyttede, men kom hjem efter kort tid. I hemmelighed fortsatte han sin flirt med elskerinden. Han fortalte hende, at det var en fejl at komme hjem til mig.

 

Manipulerende mand nedbryder sin eks

Svigt og løgne inden skilsmissen

Han sagde, han aldrig ville få de følelser for mig, som han havde for hende, og at han håbede på de kunne finde sammen igen.

Jeg fornemmede godt han havde ændret sig; hemmelighedsfuld, længe på arbejde, øget hygiejne, kendskab til den anden familie, skjulte telefon, og lagde rigtig meget vægt på det var mig der havde et problem, at jeg så spøgelser, trods jeg flere gange spurgte ham om de følte noget for hinanden.

Kaspers familie mødte den nye og valgte at holde det hemmeligt for mig.

Vi kæmpede og JEG kæmpede i flere år for at genvinde tilliden, hvilket nok aldrig lykkedes helt, for Kasper glemte eller valgte at undlade mange ting om sin affære.

Vi var i terapi (2 år sammen og jeg havde individuel forløb) og PREP, og trods redskaber så var det bare ikke let for Kasper at anvende disse for at (be)vise loyalitet og at jeg havde værdi.

Corona, forskellige drømme, Kasper helligede sig igen i arbejde og afstand har nu gjort at han ikke længere kan se os sammen. Jeg har fået at vide han ikke kan se vores fremtid længere.

Alt jeg gjorde blev kritiseret

Jeg har i en lang periode følt mig forkert, der blev sat spørgsmålstegn ved alt jeg sagde og gjorde. Konstant skulle jeg forsvare mine holdninger og tanker. Samtidig fik jeg indirekte at vide jeg var negativ, sortseende. Jeg skulle vælge mine svar med omhu.

Dårligt nok er skilsmissepapirerne underskrevet før han står med et nyt bekendtskab.

Han holder det hemmeligt og vælger igen at lyve mig direkte op i ansigtet, flere gange. Jeg tager ham igen i løgnen og han benægter.

Han siger, jeg ser spøgelser og at jeg ikke blande mig i hans liv. At han er fri til at gøre hvad han vil, skal ikke stå til ansvar.

Kvinde er psykisk nedbrudt af løgne og svigt

Han nedbryder mig og bestemmer alt

Vores hus er til salg.

Vi bor begge i huset, da han ikke mener han kan flytte nogen steder hen. Han kommer og går som det passer ham, dvs kommer til aftensmad, gåtur med hunden og så er det tv aften.

Indtil for nylig syntes han vi skulle holde hånd og give kram men efter han er begyndt at se en, så kan jeg slet ikke have det. Jeg er også rykket ud af soveværelset.

Men dagene er ulidelige, han er ubehagelig, sætter regler for hvad jeg må, han har intet pænt at sige om vores forhold. Siger han intet skylder mig.

Alt jeg gør er forkert og jeg får at vide jeg er uansvarlig, barnlig og en dårlig mor. Og jeg må ikke være ked af det, jeg skal bare tage mig sammen.

Han drikker dagligt min 0,5 l øl OG kører bil. Der er mange kontroverser foran børnene, og jeg bliver gerne nedgjort flere gange. Jeg tvinger ham til at være en han ikke vil være, siger han. Jeg har bedt ham flytte men han kan kun flytte hjem til sine forældre siger han.

Pludselig flytter han. Til sin nye kæreste men under skalkeskjul at han bor hos sine forældre.

Både børn og jeg er slidte!

Jeg blev lovet at vi skulle hjælpe hinanden i det her men i og med jeg ikke skal vide noget om hans liv , er det svært.

Tom - men fyldt med smerte indeni

Min ven er væk, jeg føler mig kasseret, vraget og smidt ud.

25 år gode og dårlige - kasseret!

Han har valgt sin nye flamme og vil kun se børnene hver 2 weekend. For ham er arbejde og kæreste vigtigere

Jeg er tom indeni men fyldt med smerte, tristhed i en grad det gør ondt.

Nu står jeg alene med børn, hus og hussalg. Jeg skal rumme børnenes sorg, frustration og tristhed samtidig med min egen.

Det føles, som om jeg er en fiasko.

Fravalgt.

Jeg sørger og tristheden er overskyggende.

Trods dine film og artikler så synes jeg stadig det er meget sort og trist og det flotte forårsvejr mærker jeg slet ikke.

Hilsen Karina

Skriv dit eget spørgsmål til brevkassen:

brevkasse@stinezink.dk

Skilsmisse og sorg hænger sammen

# LÆS MIT SVAR HER:

Hej Karina

Tak for din mail.

Du fortæller, du og Kasper har været sammen, siden I var 17.

Når man finder sammen i så ung en alder, kan man godt “gro” lidt sammen. Det kan være svært at mærke, hvor man selv ender og den anden begynder. Man kan tro, man ikke kan leve uden den anden.

Når jeg læser din mail oplever jeg, at du sidder fast. Du er meget på hans banehalvdel og næsten ikke på din egen. Det meste af din mail handler om ham og hans måde at se verden på.

Du skriver: “Jeg har i en lang periode følt mig forkert, der blev sat spørgsmålstegn ved alt jeg sagde og gjorde. Jeg skulle forsvare mine holdninger og tanker samtidig med at jeg indirekte fik at vide jeg var negativ, sortseende og hele tiden skulle vælge mine svar med omhu.” Det er din bedste ven, du har mistet, skriver du.

Kære Karina, sådan behandler venner ikke hinanden!

Kvinde med smil i øjnene. Drømmer om bedre liv

Tilliden til dig selv skal genopbyggs

Det er groft, det du har været udsat for: Løgne, manipulationer sætter sig i dig og påvirker din tillid til dig selv.

Det er alvorligt.

Den tillid skal genopbygges.

Du har været udsat for svigt og tillidsbrud. Det kan ikke undgås, at det også har påvirket tilliden til dig selv.

Hvem er du nu, hvor I ikke længere er et par?

Måske har du aldrig fundet ud af, hvem den voksne Karina egentlig er? Hvad hun indeholder, kan og drømmer om?

Kaspers magt gennemsyrer hele dit skriv. Han sætter rammerne. Du tager smulerne, der er til overs til dig.

Jeg vil invitere dig til at se Kasper som den, han er frem for at forsøge at gøre ham anderledes eller bedre end han er.

Du beskriver en mand, der er egoistisk, manipulerende og løgnagtig.

Hvilken mor vil du være?

Det er ikke i din magt at give børnene den far, du synes, de fortjener. Men du kan give dem en god mor. Det kræver dog, at du har overskud til at være den mor, de fortjener.

For at få det overskud må du nøjes med at passe din egen butik

En skilsmisse kan være en gave, der er pakket så grimt ind, at man overhovedet ikke kan se det er en gave.

Først når gaven er pakket ud og taget i brug mærker man, at det var lige det, man ønskede sig selvom man ikke havde forestillet sig det i sin videste fantasi.

Jeg er sikker på, du kan få et bedre liv efter skilsmissen

Men det kræver, du er modig til at tage imod den gave, du har fået uden at ønske dig den.

Ansvaret for at få et godt liv er dit.

Jeg vil anbefale dig, at du prioriterer dig selv og dine børn med samtaler hos en som mig, der ved noget om at bygge sig selv op efter et forhold med utroskab, løgne, tillidsbrud og manipulation.

Kvinde med smil i øjnene. Drømmer om bedre liv

Få det liv, du drømmer om - lær at give slip

Du skal lære selv at sætte rammerne for dit liv. Du skriver, at Kasper siger han er fri til at gøre hvad han vil og ikke skal stå til ansvar.

Husker du, at det samme gælder for dig?

At du har lov til at indrette dit liv, som DU ønsker?

Du skal mærke foråret og alt det, der er godt og vigtigt i dit liv.

Nej, du er ikke en fiasko.

Du er 42 og har masser af gode år foran dig. Hvis du tør give slip.

Jeg ved, hvor svært det er med en mand som Kasper. Men jeg har efterhånden hjulpet mange, der befandt sig i en situation som din. Derfor ved jeg, det kan lade sig gøre, men at det kræver den rette viden og støtte.

Den viden og støtte giver jeg dig gerne.

Kærlig hilsen

Stine

Andre har også læst: