Jeg vil bo sammen - det vil min kæreste ikke

Peter på 56 vil gerne bo sammen med sin 38-årige kæreste. Men hun ønsker at bo for sig selv. Hvordan kommer han videre i sit forhold?

# LÆS PETERS SPØRGSMÅL HER:

Kære Stine

Jeg skriver fordi jeg har brug for at vide om det er mig der er helt gal på den.

Jeg har en lille butik.

Her var min ekskæreste med stort set hver dag. Hun behandlede mig dog ikke ordentligt og tog penge fra kassen.

Jeg havde så en fleksjobber, som vi var personlig ven med. Hun kunne se hvordan jeg blev behandlet og det udviklede sig til mere end venskab og vi blev kærester.

Der var dog stor aldersforskel. Hun er 38 og jeg er 56. Det betød dog ikke noget for hende og hun havde før været i et forhold med en næsten lige så gammel mand.

Hun havde dog haft en snak med sin mor efter det forhold, som mente at nu skulle hun tænke sig om.

Det fylder for hende.

Kvinde med armene om gråhåret mand

Flyttede ind hos eks-kæresten

Hun flyttede ind hos mig. Men i forbindelse med at butikken var tæt på at gå konkurs, så flyttede hun en dag pludselig ud på det værelse hun havde hos en ekskæreste.

Selv om hun sagde det var for at få ro på, så havde hun altid gang i noget.

Jeg ville overraske hende med et besøg mens han var på kanotur. Hun var dog ikke hjemme - hun var kørt ned til ham for at overnatte i telt.

Senere var hun på teltferie med ham, og kunne hun ikke ringe når han var i nærheden. Hun siger hun ikke kan snakke når der er en i nærheden.

Hun var så sygemeldt i over 1 måned, og blev kun dårligere og dårligere. Men da hun kom her i en periode, havde hun ikke brug for hverken søvn eller beroligende medicin.

Hun ville dog ikke flytte tilbage da hun ikke kan overskue at flytte adresse igen. Sidst spurgte kommunen udlejer om det var rigtigt hun var flyttet ind.

De spurgte også hvorfor hun var fleksjobber, da hun flyttede hertil fra anden kommune. Og så siger hun at hun har brug for sit eget, selvom jeg jo ikke jeg mener det er hendes eget når hun deler køkken og bad med ekskæresten.

Hun indvilligede i at prøve at bo her i 3 uger uden at flytte adresse. Det gik som det havde gået før: Hun var rolig, glad og ovenpå. Vi hyggede os med at lave god mad og havde det rigtig hyggeligt.

Da ekskæresten så skulle ud at rejse og hun skulle passe hans hund, så var det galt igen. Hun havde brug for at være alene, men ringede til mig i timevis hver dag. Kom også til middag og overnatning. I den periode var hun igen helt bombet.

Nøgle til det fælles hjem

Vi bo for sig selv

Hun siger hun vil prøve og bo helt for sig selv og finde en lejlighed selv.

Det er ikke det jeg har brug for, men har brug for at bo med min kæreste.

Foreslog hende dog det kompromis at hun flyttede tilbage hertil, fik soveværelse for sig selv, så hun kunne trække sig, og så lede efter et sted at bo mens hun var her, og jeg var overbevist om at når hun så fandt hendes eget, så kunne vi ikke fortsat være par, det ville hun ikke.

Jeg foreslog så at hun kunne have lejligheden for sig selv og jeg så overnattede i butikken, og kun kom for at få et bad, med mindre hun ville have besøg. Det ville hun heller ikke. Og lovede så at tænke nøje over om vi kunne være par når hun flyttede.

Kan du give mig et godt råd og en vurdering af situationen.

Mvh Peter

Skriv dit eget spørgsmål til brevkassen:

brevkasse@stinezink.dk

Skilsmisse og sorg hænger sammen

# LÆS MIT SVAR HER:

Kære Peter

Du skriver til mig, fordi du og din kæreste er uenige om, hvorvidt I skal bo sammen eller ej.

Mens du gerne vil bo sammen med din kæreste, ønsker hun at bo for sig selv.

Du skriver, du har bedt hende overveje, om I kan være par fremover. Jeg vil opfordre dig til at overveje det samme.

Sæt dig ikke og vent på, hvad hun melder ud. Gå selv i tænkeboks omkring, hvad du ønsker for dig i dit liv - uafhængigt af om du er i forhold eller ej.

Hvilke drømme og værdier har du?

Hvad er så vigtigt for dig, at du ikke kan gå på kompromis?

Hvordan ser et godt liv og et sundt parforhold ud for dig?

Par flytter sammen

Kan forholdet bære?

Der er også nogle ting i forhold til din kæreste, som jeg finder det nødvendigt for dig at forholde dig til:

Har aldersforskellen mellem jer betydning? Ønsker hun eksempelvis at få børn og det gør du ikke?

Hvordan er det for dig at din kæreste bruger tid med sin ekskæreste? Kan du i den konstellation få det parforhold, du ønsker?

Du kan ikke ændre på, hvordan hun har det, men du kan blive klogere på, hvad du ønsker for dig selv.

Bo sammen eller hver for sig?

Jeg hører, at hun meget tydeligt giver udtryk for ikke at ville bo sammen med dig. Hun vil have sit eget og bo for sig selv.

Hvis I skal have en chance, så må du respektere det.

Du må indstille dig på, at måske kommer I aldrig til at bo sammen. I forlængelse heraf må du spørge dig selv, om forholdet Indeholder så mange kvaliteter, at du kan give køb på dit behov for at bo sammen.

Det er et spørgsmål, kun du kan svare på.

Prøv også at tale med din kæreste om, hvad der fik hende til at flytte, da butikken var ved at gå konkurs. Er der en sammenhæng mellem de to begivenheder?

Uanset hvor gerne vi vil leve af kærlighed og kildevand, så skal der penge til at opretholde livet.

Som fleksjobber føles fundamentet under hende måske i forvejen usikkert. Frygten for at du går konkurs truer måske dette fundament yderligere?

Jeg ønsker jer alt det bedste og hjælper dig gerne med at blive klogere på, hvem du er, ligesom I er velkomne til at komme her som par.

Kærlig hilsen
Stine

Andre har også læst: