Vraget efter date fordi kemien manglede

Filip på 26 forsøger at finde en kæreste. Han oplever, at kvinderne er hurtigt videre til den næste - ofte uden at melde ordentligt ud. Hvad er problemet?

# LÆS FILIPS BREV:

Hej Stine

Normalt stiller jeg aldrig spørgsmål direkte til folk jeg ikke kender, men jeg ønsker en 3. persons holdning til min situation. Derfor håber jeg, du vil være behjælpelig!

Jeg står i den situation, at jeg var begyndt at ses med en pige, som var virkelig sød.

Hun var jævnaldrende, udadvendt, smilende og generelt et fornuftigt menneske.

Helt i starten går vi en tur sammen. Vi snakker og har rigtig god kemi. Derfor er vi hurtigt enige om at skulle ses igen, da det reelt kunne føre til noget mere.

I går er jeg ovre ved hende. Selvom vi begge er lidt trætte fortsætter vi snakken og hygger os i hinandens selskab. Dagen efter vågner jeg op til en besked, hvor der står "selv tak for i går, jeg syntes ikke rigtig kemien er der fra min side, så vi skal ikke ses mere".

Det er ikke første gang lignende er sket.

Det skal siges at hun hele tiden skriver søde ting og gerne vi mødes.

Fra den ene dag til den næste er man skrottet og føler at man intet er værd.

 

 

mand og kvinde drikker kaffe på date

Mangler overskud til at opstarte forhold

Grunden til jeg skriver, er mest fordi jeg føler størstedelen af kvinder jeg har mødtes med på min alder 20-26, føler de kan alt. De kan skrotte en fra dag til dag, ghoste en eller generelt set bare ignorere en.

I stedet for at sige hvordan man går og har det.

Jeg synes klart dette er et emne, der skal tages op. Ikke kun grundet min egen erfaring, men fordi det er et generelt problem.

Unge har for det meste for meget i bagagen til at have overskuddet til at opstarte et nyt forhold.

Håber du kan se hvad jeg mener, ellers uddyber jeg gerne.

Vh Filip, 26 år

 

Skriv dit eget spørgsmål til brevkassen:

brevkasse@stinezink.dk

Parterapeut Stine Zink

# LÆS MIT SVAR HER:

Hej Filip
Jeg er ked af at høre, du har haft en dårlig oplevelse.

Det er desværre ikke en sjældenhed at blive afvist på datingmarkedet.

Dating er hårdt.

Benhårdt.

Der er ingen garantier for, at det medfører et kortere eller længerevarende forhold med sig.

Dating er en måde at undersøge, om man har lyst til at gå dybere ind i relationen. Det er en del af spillereglerne, at man går ind i relationen og mærker efter, om man har lyst til at den udvikler sig.

Tre stadier af kontakt

I gestaltterapien taler vi om 3 stadier af kontakt:

Førkontakt, fuldkontakt og efterkontakt.

I førkontakten lærer vi hinanden at kende.

Måske kender du en, der går fra det ene forhold til det næste. Det kan skyldes et stort ønske om at komme i fuldkontakt, som får en til at springe førkontakten over. Med andre ord får man ikke undersøgt, om der er nu også er grundlag for at bygge et reelt forhold.

Det er her, jeg tænker du står: Førkontakten blev ikke til fuldkontakt.

Jeg tænker, at det faktisk er helt ok!

Det vigtigste er, at du ikke får hele datinggamet til at handle om, at du ikke er god nok.

Har man flere gange oplevet, at relationen ikke kom videre end førkontakten selvom man havde lyst til det, er det nemt at tænke, at det er en selv, den er gal med. Sådan må du endelig ikke tænke!

Som sagt er det hårdt arbejde at date. Både mænd og kvinder kan opleve masser af afvisninger. Man kan få nogle hak i tuden - og sår der aldrig heles helt, men giver evige ar.

Kvinden, du fortæller om, kunne godt have valgt at sige det til dig face-to-face. Men i det mindste gav hun dig en forklaring: Hun følte ikke, kemien mellem jer var tilstrækkelig til at tage endnu et skridt. Og det er hovedet på sømmet. Det var det mellem jer, der ikke rakte til at gå videre. Ikke dig (eller hende), der var forkert.

Ung mand er forvirret over dating

Mist ikke modet!

Måske har du brug for lige at slikke dine sår, inden du kaster dig ud i det frådende datinghav igen. Men gør det igen! Og igen og igen!

Du finder ikke den kvinde, der passer til dig ved at holde dig væk i ønsket om ikke at blive såret.
Uanset om du møder potentielle kærester på nettet eller irl, så kan I kun komme videre til fuldkontakten ved at tillade jer selv at være sårbare.

Måske skal du selv være lidt mere kritisk med, hvem du vælger at mødes med? Tillade dig selv at være i førkontakten. Være undersøgende og nysgerrig. På dig selv og på den anden.

Hvis du føler, du selv har brug for at få kigget på din egen bagage, som du så fint påpeger, kan ligge til grund for brudte relationer, så er du velkommen til at finde en tid i min kalender.

Kærlig hilsen
Stine

Andre har også læst: